Τσακίρης: Oι επιχειρήσεις που επιδοτούνται για δημιουργία e-shop

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε και στην επιχορήγηση για θερμαντικά σώματα εξωτερικών χώρων


Πρεμιέρα κάνει αύριο το σύστημα click away και οι έμποροι προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή προκειμένου να μην χάσουν οριστικά και τον τζίρο των Χριστουγέννων. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης μιλώντας το πρωί στο OPEN και την εκπομπή Τώρα Ό,τι Συμβαίνει ανακοίνωσε επιδότηση στους καταστηματάρχες για τη δημιουργία e-shop με τους επαγγελματίες του κλάδου να λένε ότι μόλις το 20% διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης εξήγησε το ποιες θα είναι οι επιχειρήσεις που θα πάρουν επιδότηση για δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, ενώ αναφέρθηκε και στην επιχορήγηση για θερμαντικά σώματα εξωτερικών χώρων.

Ο κ. Τσακίρης διευκρίνισε ότι θα μπορούν να λάβουν την επιδότηση όλα τα καταστήματα. «Η κάλυψη θα είναι 100%. To ποσό της επιδότησης θα φτάνει τα 5.000 ευρώ και είναι ευκαιρία να αναβαθμιστεί το λιανεμπόριο. Ευελπιστούμε τέλος του χρόνου ή το πρώτο 10ημερο του νέου έτους να ξεκινήσουν οι πληρωμές» ανέφερε. Όσον αφορά στην επιχορήγηση για θερμαντικά σώματα εξωτερικών χώρων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε: «Ναι, είναι κλειστή η εστίαση τώρα, αλλά η δράση ισχύει αναδρομικά από 1/1/2020. Όποια επιχείρηση έχει ήδη αγοράσει να κάνει την αίτηση να επιδοτηθεί. Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα».