ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - Περιφέρεια ΚΡΗΤΗΣ

Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης νέο επιχορηγούμενο πρόγραμμα [ΕΣΠΑ 2014-2020], το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της Τεχνολογικής Αναβάθμισης των Υφιστάμενων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή που θα δραστηριοποιηθούν στην Κρήτη.

Η δράση «2.b.1 Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ της Περιφέρειας Κρήτης», προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ, επιχορηγεί με 100% επενδυτικά έργα από 5.000 έως 15.000 ευρώ για ενίσχυση πάνω σε τομείς Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής ξεκινάει στις 12/3/2020 και λήγει στις 12/5/2020. Επιλέξιμα είναι όλα τα είδη επιχειρήσεων, που σχετίζονται με: Αγροδιατροφή # Ενέργεια # Τουρισμό # Πολιτιστικές - Δημιουργικές Βιομηχανίες # Χονδρικό - Λιανικό Εμπόριο # Υλικά - Κατασκευές # Εφοδιαστική Αλυσίδα # Περιβάλλον # Εκπαίδευση # Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών # Υγεία - Φάρμακα.


Βασικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής:

Η ημερομηνία σύστασης της επιχείρησης πρέπει να έιναι πριν την 1/1/2017 (να υπάρχουν τουλάχιστον 2 πληρεις διαχειριστικές χρήσεις).

Οι επιλέξιμες επιχειρήσεις θα δραστηριοποίουνται εντός της περιφέρειας Κρήτης.

Επιχορηγούνται μόνο επιλέξιμοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ δείτε εδώ).

Απαιτείται η ύπαρξη νόμιμης άδειας λειτουργίας (σε ισχύ ή αίτηση ανανέωσης).

Αποκλείονται καθεστώτα franchise, shop in shop, δίκτυα πρακτόρευσης, κτλ.

Η βαθμολογία (βάσει των κριτηρίων μοριοδότησης) πρέπει να ξεπερνά το 50/100 ώστε να υπαχθούν στους πίνακες αξιολόγησης (προς έγκριση).



Επιχορηγούμενες Δαπάνες:

Επιλέξιμες δαπάνες είναι όσες πραγματοποιηθούν μετά τις 17/2/2020 και αφορούν σε τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της επιχείρησης, ή επίλυση υφιστάμενων προβλημάτων. Επιδοτείται η αναβάθμιση τεχνολογικών υποδομών, η αγορά σύγχρονου εξοπλισμού Τεχνολογιών/ Πληροφορικής/ Επικοινωνίων, καθώς και αγορά/ εγκατάσταση Λογισμικού. Αναλυτικά οι δαπάνες περιλαμβάνουν τα εξής (εφόσον σχετίζονται με τη λειτουργία της επιχείρησης):

Εξοπλισμός (Hardware)

-Servers με συνοδευτικά στοιχεία και λειτουργικό.

-Εξοπλισμός Δικτύου, Καλωδίωση, Wi-Fi υποδομή κτλ.

-Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/ Laptop).

-Εξοπλισμός Γραφείου (Projectors, Scaners, Printers, κτλ).

-Τεχνολογικός Εξοπλισμός σχετικός με το αντικείμενο της επιχείρησης.

Λογισμικό (Software)

-Εφαρμογές Γραφείου, Antivirus κτλ.

-Προγράμματα βελτιστοποίησης λειτουργίας (ERP, CRM, SCMS, WMS, PMS, HRMS).

-Εξειδικευμένα λογισμικά (customized).

-Ανάπτυξη Ιστοσελίδας (σε 2 γλώσσες) έως 2.000 ευρώ.

-Ανάπτυξη και Διαχείριση e-shop (σε 2 γλώσσες) έως 4.500 ευρώ.

Υπηρεσίες

-Συμμετοχή σε e-Marketplaces (Skroutz κτλ) εώς 3.000 ευρώ.

-Υπηρεσίες Digital Marketing (Google Adwords, Facebook ads, Social Media) έως 1.000 ευρώ.

-Υπηρεσίες μετάφρασης ιστοσελίδας έως 1.000 ευρώ.

-Υπηρεσίες καταχώρησης, μετασχηματισμού και μεταφοράς δεδομένων έως 2.000 ευρώ.



Το πρόγραμμα «2.b.1 Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ της Περιφέρειας Κρήτης», ύψους 4 εκ ευρώ (δύναται να αυξηθεί σε 4,8 εκ ευρώ καταρχήν) επιμερίζεται βάσει μοριοδότησης. Αξιολογούνται συγκεκριμένα κριτήρια (οικονομικοί δείκτες επιχείρησης) για τη διετία 2017 - 2018, όπως πχ η ύπαρξη κερδών, η αυξητική πορεία του κύκλου εργασιών και των κερδών, η μη προηγούμενη ένταξη σε επιχορηγούμενα προγράμματα τεχνολογικής αναβάθμισης, κτλ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 12/5/2020 (χωρίς σειρά προτεραιότητας). Η διάρκεια που δίνεται για την ολοκλήρωση των έργων είναι 4 μήνες κατόπιν ανακοίνωσης των Εγκριτικών Αποφάσεων.

Το Κέντρο Επενδύσεων παρέχει πλήρη και ολοκληρωμένη υποστήριξη, από τον πρώτο έλεγχο επιλεξιμότητας, την εκτίμηση της αναμενόμενης βαθμολογίας (προαξιολόγηση) καθώς και στην εκπόνηση - υποβολή ενός άριστου business plan το οποίο θα αποδώσει τη μέγιστη δυνατή μοριοδότηση. Περισσότερες πληροφορίες στο 2810823002 (info@kei.gr).


☆ Εμπειρία άνω των 10 ετών σε ενισχύσεις Αναβάθμισης επιχειρήσεων ☆
*Σύμβουλοι ΕΣΠΑ: ΠΕΠ, ΟΑΕΔ, Τουρισμός ΕΣΠΑ, Leader, Αναπτυξιακός

Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας στα πρόσφατα επιχορηγούμενα προγράμματα αποτελούν την εγγύηση για την άριστη υποστήριξη από το γραφείο μας.