Νέο (αναμενόμενο) Πρόγραμμα Τουρισμού - Ενίσχυσης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Αναμένεται να προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα τα Νέο Πρόγραμμα το οποίο θα αφορά στην ίδρυση νέων, αλλά και στην ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού.

Το ποσοστό επιχορήγησης είναι έως 50% και ο προϋπολογισμός ανά επενδυτικό σχέδιο κυμαίνεται από 25.000 ΕΥΡΩ έως και 400.000 ΕΥΡΩ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 120 εκ ευρώ και η χρηματοδότηση θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ – ΕΠΑνΕΚ.

Δικαιούχοι:
Στο Πρόγραμμα εντάσσονται Τουριστικά Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Camping, Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα. Επίσης λοιπές επιχειρήσεις του τουρισμού όπως τουριστικά γραφεία, ταξιδιωτικά πρακτορεία, γραφεία ενοικιάσεως μεταφορικών μέσων, καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό (αθλητικός, περιηγητικός, θαλάσσιος, φυσιολατρικός τουρισμός), όπως καταδύσεις αναψυχής, γήπεδα γκολφ, μίνι γκολφ, θαλάσσιο σκι, θαλάσσιο αλεξίπτωτο, ιστιοσανίδα, ιστιοδρομίες, αετοσανίδα, κολύμβηση, canoe kayak, rafting, ορειβασία, αναρρίχηση, πίστες mountain bike, αιωροπτερισμός - αλεξίπτωτο πλαγιάς, διάβαση φαραγγιών - δασών, τουρισμός άγριας ζωής, ποδηλασία πόλης, ιππασία, πάρκα περιπέτειας, πάρκα ομοιωμάτων (miniature parks) κ.α.

Επιχορηγούμενες Δαπάνες:

Οι Δαπάνες που επιδοτούνται (με ποσοστό έως 50%) περιλαμβάνουν:
Κτήρια, Εγκαταστάσεις και Περιβάλλων χώρος
Μηχανήματα – Εξοπλισμός – Λογισμικό
Αγορά Μεταφορικού Μέσου
Δαπάνες Προστασίας Περιβάλλοντος & Εξοικονόμησης Ενέργειας
Iso – Haccp – Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας
Δαπάνες Προβολής – Προώθησης – Συμμετοχής σε εμπορικές εκθέσεις
Δαπάνη Συμβούλου – Δικηγόρου – Μηχανικού - Φοροτεχνικού


Ενδεικτικά έργα που εντάχθηκαν στο προηγούμενο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Τουριστικών Επιχειρήσεων (έτος 2016 - 2017) από το γραφείο μας αφορούν σε:
  • Ενοικίαση και εκμίσθωση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων - Αμμουδάρα Ηρακλείου (60.000 €)
  • Παιδικές Κατασκηνώσεις - Γούβες Ηρακλείου (39.246,52 €)
  • Ξενοδοχείο - Αγία Πελαγία Ηρακλείου (60.000 €)
  • Τουριστικό γραφείο - Νάξος (22.800 €)
  • Ξενοδοχείο - Σταλίδα Χερσονήσου (59.438 €)
Τα ποσοστά επιτυχίας (εγκεκριμένων επενδύσεων) ανήλθαν σε ποσοστό πάνω από το 70% στο εν λόγω πρόγραμμα από το γραφείο μας. Το Κέντρο Επενδύσεων Ηρακλείου παρέχει πλήρη και ολοκληρωμένη υποστήριξη, από τον πρώτο έλεγχο επιλεξιμότητας, καθώς και στην εκπόνηση - υποβολή ενός άριστου business plan το οποίο θα αποδώσει τη μέγιστη δυνατή μοριοδότηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2810823002 & 2811754652, με email στο info@keh.gr ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα επικοινωνίας εδώ.

Στην παρούσα περίοδο βρίσκεται ανοιχτή σε υποβολές, η πρόσκληση του Προγράμματος Πτυχιούχων (΄β κύκλος) και η προθεσμία υποβολής των επενδυτικών σχεδίων ολοκληρώνεται στις 13 Δεκεμβρίου 2017. Για να λάβετε αναλυτικές πληροφορίες, πατήστε εδώ.